08May

Ποιοι καναπέδες ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο σας;

Καναπέδες

Είναι γνωστό σε όλους μας, πως ο καναπές είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα του σπιτιού μας. Μπορεί να γίνει το κόσμημα του καθιστικού μας αλλά και ο λόγος όπου οι φίλοι μας θα θέλουν να έρχονται στο σπίτι μας τα Σαββατοκύριακα, για να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ταινίες στο Netflix. Γενικότερα, είναι ένα έπιπλο το οποίο προσφέρει χαλάρωση, ξεκούραση, αλλά και αξέχαστες στιγμές για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Επίσης μπορεί να προσθέσει το ανάλογο κύρος στον χώρο εργασίας σας και σε χώρους αναμονής. Για παράδειγμα, πόσες φορές δεν σκεφτήκατε για το πόσο καλός είναι ένας καναπές την ώρα που περιμένατε στον οδοντίατρό σας ή πόσες φορές κάποιος πελάτης σας, ανέφερε ότι ο καναπές στην είσοδο του γραφείου σας ήταν πολύ αναπαυτικός. Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος καναπές για τον χώρο, αλλά και για την τσέπη σας;

Στις μέρες μας πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές στην αγορά επίπλων, το οποίο είναι πολύ καλό για εμάς τους καταναλωτές, μπορεί όμως να μας μπερδέψει στην τελική απόφαση αγοράς. Το βασικότερο όλων, πριν επιλέξουμε κάποιο σχέδιο, χρώμα, υφή ή και τιμή ακόμη, είναι να αποφασίσουμε ποια θα είναι η χρηστικότητα του καναπέ στον χώρο μας.

Εάν για παράδειγμα τον χρειαζόμαστε για ένα φοιτητικό σπίτι, όπου συνήθως ο χώρος είναι λίγων τετραγωνικών, καλό είναι να προσέξουμε ο καναπές να γίνεται και κρεβάτι και να έχει κάποιον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο (αν και η συγκεκριμένη επιλογή ανεβάζει το κόστος κάποιες φορές, βοηθάει αρκετά στην οργάνωση ενός μικρού δωματίου, οπότε σίγουρα αξίζει να δώσετε το κάτι παραπάνω για αυτή την επιλογή).

Όσον αφορά το σχέδιο, την υφή και τα χρώματα υπάρχει μεγάλη πληθώρα καναπέδων σε ελκυστικές τιμές, οι οποίοι είναι συνήθως υφασμάτινοι, με έντονα χρώματα και μετατρέπονται σε κρεβάτι με μία μόνο κίνηση. Καλό θα ήταν επίσης, να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε τέτοιου τύπου καναπέ, μίας και η χρήση του θα είναι για περίπου 4-5 χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάποιον άλλον χώρο στο μέλλον.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θέλουμε έναν καναπέ για το καθιστικό μας ή την σαλοκουζίνα μας; Πρέπει να αποφασίσουμε και πάλι με γνώμονα την χρηστικότητα, πριν από οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα μία πενταμελής οικογένεια, θα χρειαστεί ένα σετ καναπέδων, το οποίο θα αποτελείται από έναν διθέσιο και έναν τριθέσιο καναπέ, ή κάποιον γωνιακό καναπέ όπου συνήθως η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 5 άτομα.

Όσον αφορά την επιλογή υφής, χρώματος ή σχεδίου, και πάλι έχουμε αρκετές επιλογές, καναπέδες υφασμάτινους, από βελούδο, δερμάτινους ή από δερματίνη, καναπέδες με μεταλλικό σκελετό ή από ξύλο και άλλα υλικά τα οποία είναι ικανά να αναδείξουν το καθιστικό μας. Οι τελευταίες τάσεις επίσης δείχνουν ότι επιλέγονται οι μικρότεροι καναπέδες για χώρους όπως είναι η κουζίνα, μίας και είναι πολύ πιο πρακτικοί και συνήθως προσφέρουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Γενικά πριν την αγορά κάποιου καναπέ για το σπίτι, καλό θα ήταν να αναζητάτε αυτούς με αποθηκευτικό χώρο, γιατί αργά η γρήγορα, σίγουρα θα σας χρειαστεί.

Κλείνοντας, η αγορά καναπέ για τον επαγγελματικό σας χώρο θα πρέπει να είναι σοβαρή υπόθεση, σίγουρα δεν θα θέλατε ποτέ, κάποιος πελάτης να σας παραπονεθεί για την ποιότητα του καναπέ σας. Μετατρέψτε την αναμονή σε χαλάρωση και ξεκούραση, επιλέξτε καναπέδες υψηλής ποιότητας και άνεσης και ανεβάστε το prestige σας. Οι τάσεις για πολλά χρόνια τώρα κυμαίνονται γύρω από vintage, δερμάτινους και ποιοτικούς καναπέδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις και στους υφασμάτινους. Επίσης σε αυτή την κατηγορία, δεν χρειάζεται απαραίτητα ο καναπές να έχει αποθηκευτικό χώρο, οπότε με τα χρήματα που κερδίζετε από αυτήν την επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε κάτι καλύτερο για την εικόνα του επαγγελματικού σας χώρου.

Όπως καταλαβαίνετε η αγορά ενός καναπέ δεν είναι εύκολη υπόθεση, και δυστυχώς δεν μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι πτυχές του σε αυτό το κείμενο, όμως με γνώμονα την χρηστικότητα είναι σίγουρο πως θα βρείτε αυτόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.