28May

Ο Κλειδαράς Δεν Ανοίγει Απλά Κλειδαριές

Από την αρχή του σύγχρονου κόσμου μας, ο άνθρωπος είχε την τάση να δημιουργεί τους δικούς του χώρους όπως οικίες, χώρους εργασίας, ασφαλείς χώρους, χώρους αποθήκευσης και ούτω καθεξής. Είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η ανάγκη για αυτούς τους χώρους, οι οποίοι είναι  διαφορετικοί ως προς τη δομή και τη λειτουργία τους, ωστόσο, ας εξετάσουμε τους δύο βασικούς λόγους για την δημιουργία αυτών των χώρων. Ο ένας λόγος ήταν η ανάγκη να έχουμε ειδικούς χώρους για ειδικές δραστηριότητες, ως εκ τούτου, να αποφεύγεται η ακαταστασία και τα δυσάρεστα συναισθήματα ή οι δυσάρεστες καταστάσεις. Ο δεύτερος λόγος ήταν για τον υψηλότερο σκοπό της ασφάλειας ορισμένων αντικειμένων που έχουν μεγαλύτερη αξία και πρέπει να προφυλαχθούν από καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την κατάστασή τους και τελικά να μειώσουν την αξία τους. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι δύο λόγοι είναι επίσης ο κύριος υπεύθυνος για την εφεύρεση των κλειδαριών και η δημιουργία του επαγγέλματος του κλειδαρά.

Οι κλειδαράδες, με την τεχνική έννοια του όρου, είναι άνθρωποι που εργάζονται με κλειδαριές. Η συνηθέστερη αντίληψη είναι ότι οι κλειδαράδες ανοίγουν κλειδαριές και βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν τρόπους για να εισέλθουν σε χώρους που είναι κλειδωμένοι και το κλειδί έχει χαθεί, ωστόσο οι κλειδαράδες δεν ανοίγουν μόνο κλειδαριές, στην εποχή μας έχουν επεκτείνει τις υπηρεσίες τους σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που ξεκινούν με την παραγωγή κλειδαριών, επισκευή παλαιών και αρχαίων κλειδαριών, βοηθώντας άτομα που έχουν νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης σε χώρους που απαιτείται η διάρρηξη παλιών κλειδαριών, όπου το κλειδί έχει φθαρεί ή έχει χαθεί και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες. Οι κλειδαράδες είναι αυτοί που φέρνουν την ανακούφιση με το άνοιγμα μιας κλειδαριάς αλλά και αυτοί που δημιουργούν νέες κλειδαριές με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας.

Ένας άλλος λόγος που χρησιμοποιείται ο κλειδαράς στις μέρες μας είναι για να εκτιμήσει ή να αναβαθμίσει την ασφάλεια των κατοικιών ή των χώρων εργασίας μας. Πολλές εταιρείες συνεργάζονται μόνιμα με κλειδαράδες που έχουν εκσυγχρονιστεί και δουλεύουν με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και με συστήματα ασφαλείας που είναι βασισμένα σε υπολογιστές ώστε να εξασφαλίσουν την μέγιστη ασφάλεια στον επαγγελματικό τους χώρο.

Ορισμένοι κλειδαράδες προσφέρουν κάποιες πιο εξελιγμένες υπηρεσίες ως πακέτο που περιλαμβάνει τον έλεγχο του χώρου σας και μία εκτίμηση για το πως η οικία ή ο επαγγελματικός χώρος θα μπορούσαν να είναι πιο ασφαλή από πιθανούς εισβολείς. Οι σύγχρονοι κλειδαράδες δεν λειτουργούν πλέον τυπικά προσφέροντας μόνο ελέγχο και εγκατάσταση, αλλά παρέχουν υπηρεσίες  διατήρησης και αναβάθμισης των συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί από αυτούς.

Οι κλειδαράδες της εποχής μας είναι καλά εξοπλισμένοι για να χειριστούν τεχνολογίες προσωπικής ταυτοποίησης, όπως κάρτες-κλειδιά, φωνητικά και βιολογικά συστήματα αναγνώρισης, αναλυτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και ούτω καθεξής. Η βιομηχανία των κλειδαράδων επεκτείνεται σε ένα τέτοιο γρήγορο ρυθμό που υπάρχουν κλειδαράδες με ειδικότητα σε συγκεκριμένα είδη συστημάτων ασφαλείας. Ειδικοί σε κλειδαριές αυτοκινήτων, χρηματοκιβώτια και θυρίδες, ειδικοί σε συστήματα ασφαλείας αυτοκινήτων, ειδικών μηχανικών ασφαλείας και σε άλλα πολλά.

Η αναζήτηση σωστού επαγγελματία μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο, στις μεγάλες πόλεις ίσως είναι πιο εύκολο, το να βρεις κλειδαρά στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα είναι πιο εύκολο από ότι σε κάποια επαρχιακή πόλη. Όμως με την βοήθεια της τεχνολογίας ανοίγεται ο δρόμος για την εύκολη πρόσβαση, από οπουδήποτε και σε οποιοδήποτε χρόνο, σε πολλούς επαγγελματίες κλειδαράδες στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα ή σε όποια άλλη  πόλη σας ενδιαφέρει. Εάν για παράδειγμα μένετε στη πόλη της Θεσσαλονίκης το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να βρείτε κλειδαρά είναι να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να εκτελέσετε μια αναζήτηση με τον όρο “Κλειδαράς Θεσσαλονίκη”. Υπάρχει η δυνατότητα, με την ευκολία ενός κλικ του ποντικιού να βρείτε κλειδαράδες. Η τέχνη του κλειδαρά είναι η τέχνη της γνώσης και αντίληψης της φύσης και των λειτουργιών των κλειδαριών. Υπάρχουν διαφορετικές ειδικότητες κλειδαράδων που εκτελούν διάφορα είδη καθηκόντων και το κάνουν με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας. Πέρασαν οι ημέρες που με το χέρι άνοιγαν τις κλειδαριές, σήμερα υπάρχουν διάφορα εργαλεία που “επανδρώνουν” την εργαλειοθήκη του κλειδαρά.

Όταν διαλέγετε ένα κλειδαρά, είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι για το τι πρέπει να προσέξετε. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού είναι να εξετάσετε το ιστορικό της επιχείρησης, καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Προσφέρει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως για σύστημα φραγής; Τι είδους υπηρεσίες ασφαλείας προσφέρει;

Oι δέκα πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή ενός κλειδαρά είναι:

1. Τι είδους υπηρεσίες προσφέρει;
2. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αυτές που εσείς χρειάζεστε;
3. Προσφέρει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης;
4. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρέχονται 24 ώρες την ημέρα;
5. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται όλο το εικοσιτετράωρο προσφέρονται παντού; Εάν για παράδειγμα χρειάζεστε κλειδαρά στη Θεσσαλονίκη ή λίγο εκτός κέντρου θα υπάρχει διαθέσιμη υπηρεσία;
6. Οι υπηρεσίες ασφάλειας, είναι μέρος του τυπικού πακέτου των υπηρεσιών ή μέρος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ή οποιουδήποτε άλλου πακέτου υπηρεσιών;
7. Έχει καλή φήμη; Κάντε έρευνα στο διαδίκτυο.
8. Είναι ικανός ή ικανή; Υπάρχει η απαραίτητη εμπειρία ή θα είστε το πειραματόζωο;
9. Διαθέτει τιμοκατάλογο με τις τυπικές και ειδικές υπηρεσίες;
10. Έχει την δυνατότητα να σας δώσει εκτίμηση για το κόστος της εργασίας πριν προχωρήσει σε αυτή;

Εάν η απάντηση σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι “όχι”, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο σε εσάς να αναζητήσετε άλλους κλειδαράδες και να συγκρίνετε τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τις υπηρεσίες ασφαλείας και γενικά την εμπειρία και τη φήμη των επιχειρήσεων. Από όλους τους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεστε ο κλειδαράς θα πρέπει να είναι ο πιο έμπιστος. Διότι θα δει τι έχετε μέσα στο σπίτι ή το γραφείο σας και ξέρει πώς να εισέλθει γρήγορα και εύκολα. Δεν θα ήταν ωφέλιμο ο κλειδαράς που μας προσφέρει τις υπηρεσίες του να είναι και αυτός που θα χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες του ώστε να μας ζημιώσει.

Λάβετε υπόψη ότι οι υπηρεσίες ενός κλειδαρά είναι ανάλογες με την ικανότητα και την αξιοπιστία του κλειδαρά που τις εκτελεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες σας σε ότι αφορά  υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή τις ανάγκες σε υπηρεσίες ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να κάνετε την απαραίτητη έρευνα στο διαδίκτυο για τον επαγγελματικό έλεγχο του κλειδαρά. Ένα σημείο εκκίνησης για την έρευνα σας θα ήταν η ιστοσελίδα του επαγγελματία ώστε να διαπιστώσετε εάν οι υπηρεσίες  που προσφέρει είναι συμβατές με τα πρότυπα και τις ανάγκες σας.