08November

Η Διακόσμηση ενός παραμελημένου διάδρομου

Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε μόλις μπαίνετε στο σπίτι σας. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι καλεσμένοι σας όταν μπαίνουν σπίτι σας. Μήπως πρέπει να του δώσετε την σημασία που του αξίζει και να ξεκινήσετε με μια πιο εντυπωσιακή πρώτη εντύπωση;

Ακολουθούν 9 απλές συμβουλές και ιδέες διακόσμησης διαδρόμων και εισόδων που θα προκαλέσουν κάθε επισκέπτη.

Άρθρο από Πίνακες σε καμβά με Θέματα Ζωγραφική –houseart.gr

1. Ξεκινήστε οριζόντια

Σε ένα μικρό διάδρομο, χρωματίστε οριζόντιες ρίγες στους τοίχους για να τον κάνετε να φαίνεται μακρύτερος, χρησιμοποιώντας αντίθετα χρώματα όπως μπλε με άσπρο ή καφέ με μπεζ για να δώσετε μια ήρεμη νότα.

2. Ή χρησιμοποιήστε έναν τοίχο ως σημείο αναφοράς

Οι τοίχοι με έντονη έμφαση δεν είναι μόνο για υπνοδωμάτια και σαλόνια. Επιλέξτε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία, όπως γεωμετρική, floral ή μεταλλική για να απογειώσετε τον τοίχο σας.

3. Χρησιμοποιήστε έναν δρομέα χαλί για να οδηγήσετε τους καλεσμένους στο υπόλοιπο σπίτι

Ένας ιδανικός δρομέας μπορεί να δημιουργήσει την σωστή έκρηξη χρωμάτων που απαιτείται σε ένα ουδέτερο διάδρομο. Βεβαιωθείτε όμως ότι επιλέξατε ένα μοτίβο που δεν θα καταστραφεί εύκολα από τα παπούτσια που πατούν πάνω του. Εναλλακτικά, τοποθετήστε έναν δρομέα στις σκάλες που θα οδηγεί στον επόμενο όροφο και θα μειώνει ταυτόχρονα τον θόρυβο της σκάλας.

4. Δημιουργήστε έναν τοίχο με πίνακες ή φωτογραφίες

Επιλέξτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από διακοπές και οικογενειακές γιορτές, τους αγαπημένους σας ανθρώπους ή και τοπία, τοποθετήστε τα σε λιτά και ομοιόμορφα καδράκια διαφορετικών διαστάσεων και γεμίστε τους τοίχους του διαδρόμου σας. Προσέξτε οι αποχρώσεις στους τοίχους να είναι σε ουδέτερα χρώματα (λευκό, μπεζ ή γκρι) έτσι ώστε να μην υπερτερούν της διακόσμησης.

5. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες

Δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλοι θα είναι. Ένας λιτός και σε έντονο σχέδιο καθρέφτης θα δώσει άλλη αίσθηση στον διάδρομο και θα αναδείξει τον χώρο σε μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό από ότι πραγματικά είναι. θα σας φανεί επίσης ιδιαίτερα χρήσιμος για μια τελευταία ματιά πριν από την βραδινή σας έξοδο.

6. Βάλτε χρώμα στα σκαλοπάτια

Μην διστάζετε να βάψετε τις σκάλες του διαδρόμου. Χρησιμοποιήστε γήινα χρώματα για να χρωματίσετε το πάνω μέρος από κάθε σκαλοπάτι αφήνοντας άσπρο το μπροστινό. Θα ζεστάνετε αμέσως την είσοδο και θα την κάνετε πιο φιλόξενη. Προτιμήστε το γυαλιστερό φινίρισμα για το τέλος.

7. Μεγιστοποιήστε το χώρο σας

Τοποθετήστε πλωτά ράφια, ιδανικά γυάλινα με λαμπερά βάθρα, και χρησιμοποιήστε τα για βιβλία, κορνίζες ή ακόμα και για πιο καθημερινά αντικείμενα όπως τα κλειδιά ή τα γυαλιά σας. Είναι ιδανικά για στενούς διαδρόμους και συνδυάζουν την ζεστασιά με την πρακτικότητα.

8. Δώστε έμφαση στον φωτισμό

Χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη φωτισμού ανάλογα με την εποχή ή την ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, έντονα σποτάκια στο ταβάνι κατά την διάρκεια της ημέρας ή ένα κομψό φωτιστικό δαπέδου με απαλό φωτισμό για μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα το βράδυ.

9. Αξιοποιήστε κάθε χώρο στο έπακρο

Αν έχετε κενά σημεία ή αποθηκευτικούς χώρους που δεν θέλετε να φαίνονται έντονα, κυρίως από τον επισκέπτη σας, η λύση θα ήταν ένα υπέροχο παραβάν για να τους καλύψει και να τους διακοσμήσει ταυτόχρονα.