04July

9+1 Κανόνες της Κρεβατοκάμαρας

9+1 Κανόνες της Κρεβατοκάμαρας

Όταν αναφερόμαστε στην κρεβατοκάμαρα, μιλάμε ουσιαστικά για το προσωπικό μας ησυχαστήριο. Αυτός είναι αρκετός λόγος για να δώσουμε όλη μας την προσοχή στο πως θα εξυπηρετήσει καλύτερα αυτό το σκοπό η κρεβατοκάμαρά μας.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μερικούς χρυσούς κανόνες για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας τόσο ονειρική που μην θέλετε καν να αποκοιμηθείτε.

1.       Χαλί να το πατήσεις

Τίποτε δεν καταστρέφει περισσότερο το χαρούμενο πρωινό ξύπνημα από το να πρέπει βγαίνοντας από τον γλυκό μας υπνο  να πατήσουμε σε ένα σκληρό ή και κρύο πάτωμα. Κάντε το πρώτο χαρούμενο βήμα της ημέρας πατώντας σε ένα μαλακό αναπαυτικό χαλάκι.

2.       «Το θέμα είναι»

Μπορεί να θεωρούμε τα θεματικά υπνοδωμάτια μια παιδική συνηθεια, αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος που γίνονται έτσι. Εξυπηρετούν απόλυτα στην ομοιομορφία του χώρου και φέρουν την αρμονία. Δώστε στον προσωπικό σας χώρο ένα ομοιογενές στυλ και θα καταλάβετε άμεσα την διαφορά.

3.       Ο Μαγικός Αριθμός των Μαξιλαριών

Παρακαλούμε σημειώστε: Μονό Κρεβάτι 2-3 & Διπλό Κρεβάτι 4-6.

Το κρεβάτι σας όταν το βλέπετε πρέπει να φαινεται αναπαυτικό και να σας προσκαλεί να μπειτε στην αγκαλιά του χωρίς όμως να χρειάζεστε 10 λεπτά για να το στρώσετε κάθε πρωί.

4.       «Κάτσε να το συζητήσουμε»

Στις κρεβατοκαμαρες είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα σημείο στο οποίο να μπορείτε να καθήσετε πέρα από το κρεβάτι. Θα σας εξυπηρετήσει στο να κάνετε μία συζήτηση, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να δέσετε τα παπούτσια σας ή ακόμη και να τσεκάρετε τα mailσας αν είναι κάτι επείγον. Το κρεβάτι σας δεν είναι το μέρος για τεχνολογία.

5.       Διαβάστε από πάνω!

Το κρεβάτι σας δεν είναι το μέρος για τεχνολογία! Κρατήστε έξω από την κρεβατοκάμαρα σας τηλεοράσεις και υπολογιστές. Το μόνο που κάνουν αυτές οι συσκευές είναι να μας κρατάνε ξύπνιους παραπάνω και να μην επιτρέπουν στο μυαλό μας να χαλαρώσει. Μπορείτε να το δείτε και αλλιώς... Εξοικονομείτε παραπανω χώρο για άλλα έπιπλα ή αγαπημένα αντικείμενα!

6.       «Η συλλογή με τις πεταλούδες»

Όταν έχουμε μία συλλογή είναι συνήθως από αντικείμενα που αγαπάμε. Τι πιο ωραίο να τα βλέπουμε όταν ξυπνάμε? Δεν χρειάζεται να πιάσουν ένα ολόκληρο σύνθετο. Ακόμη και ένα ράφι στο πεδίο της όρασής μας την στιγμή που ξυπνάμε είναι αρκετό για να μας φτιάξει τη μέρα.

7.       Το Εξοπλισμένο Κομοδίνο

Δεν είναι τυχαίο που το βλέπετε στα περισσότερα περιοδικά διακόσμησης. Ένα κομοδίνο με ένα φωτιστικό, ένα ποτήρι νερό, ένα βαζάκι με νερό, ένα βιβλίο (όπου «βιβλίο» μπορεί να είναι και κόμικς, ό,τι μας χαλαρώνει) και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας βγάλει από την βολή μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι το απαραίτητο kitγια το κομοδίνο μας.

8.       «Σαν παλιά φωτογραφία»

Είναι υπέροχες οι φωτογραφίες με φίλους και οι οικογενειακές φωτογραφίες... για όλο το υπόλοιπο σπίτι. Στην κρεβατοκάμαρα δεν ενδείκνυται να έχουμε φωτογραφίες που θα μας φόρτιζαν συναισθηματικά και θα αποσπουσαν την συγκέντρωσή μας για ύπνο. Επιλέξτε ουδέτερες και ευχάριστες φωτογραφίες που ταιριάζουν στην διακόσμηση που έχετε επιλέξει.

9.       The Drama Queen

Ακόμη και οι πιο φινετσάτες φωτεινές κρεβατοκάμαρες χρειάζονται μία σκοτεινή πινελιά από sexyglamour. Θα είναι το σκούρο χρώμα ενός τοίχου? Ένας ιδιαιτερος πολυέλαιος? Μπορεί και τα 2! Η ισορροπία είναι η λέξη κλειδί. Για να μην βαρύνει ο χώρος σας φροντίστε να διατηρήσετε καθαρές λιτές γραμμές στην υπόλοιπη κρεβατοκάμαρα.

10.   BonusTip

Το στρώμα του κρεβατιού είναι ανάγκη να αλλάζεται κάθε 8 χρόνια λένε οι ειδικοί. Όχι μόνο για ανατομικούς λόγους αλλά και για λόγους υγειηνής. Για καλύτερη υποστήριξη του σώματος προτιμήστε στρώμα και υπόστρωμα.